Búza csoda - a közös növekedésért

Búza csoda - a közös növekedésért

A Color Metal csapatának egyik közösségépítő programja 2020-ban indult, és Búza Csoda néven több hónapon keresztül tartott, majd 2021-ben teljesedett ki. A program célja, hogy értékeljük közösségünk tagjait, apró gesztusait, így erősítve a csapatszellemet és az önbizalmat.

Mindhárom munkaponton a kollégák erre a célra kijelölt tárolóba gyűjtötték a búzaszemeket, melyeket egymásnak adhattak, de akár önmagukat is megjutalmazhatták. Egy búzaszem jelképezi az apró gesztusokat, hogy:

  • értékellek
  • tisztellek;
  • elismerlek;
  • megbecsüllek;
  • hálás vagyok Neked!

Ahogy a búzaszemekből sűrű fű nő, úgy az apró gesztusok sokasága is fejlődést eredményez a közösségben és az őket körülvevő emberekben. Az összegyűjtött búzaszemeket 2021 tavaszán a Katolikus és Ortodox húsvétot megelőző hetekben ültették el a csapatok, és otthoni, irodai dekorációként szolgálnak, jelképezve a közös alkotás, növekedés örömét.

A 2021-es Búza Csoda, nagy sikernek örvendett, ahogy a kollégákban is megfogalmazódott, hogy “bátran tudassuk embertársainkkal/kollegáinkkal a bennünk megszületett pozitív érzéseket irántuk, legyen az elismerés, köszönet, vagy csak öröm, amit ők okoztak, mert mindannyiunknak szüksége van arra, hogy tudjuk: ÉRTÉKELVE VAGYUNK!”

Az ötletgazda, ahogy megfogalmazta: “csoda volt a kis csíra, ami gondolat szintről valóssággá vált és ami fizikailag is elindult az elültetett búzaszemekben!  Számtalan alkalommal láttam búzaszemmel a kézben mosolyogva kollégákat, akik egy másik kolléga irányába tartottak, ahol szintén mosoly volt a válasz. A mosoly, ami az értékelni és értékelve lenni megfizethetetlen értéke.”

 

ksandor képe

About the Author

About: 

Hi, my name is Kiss Sandor, and I am a digital hoarder.